Sådan opstod det fynske roboteventyr – hvad kan vi lære

Fyn er blevet centrum for udvikling af robotteknologi.  Den fynske robotklynge består af forsknings- og uddannelsesinstitutioner, som besidder en dyb viden om automation, og af mere end 80 virksomheder, hvor automation er omdrejningspunktet for deres forretning. Klyngen beskæftiger over 2300 personer – mange af dem højtuddannede – og ventes at vokse dramatisk i de kommende år.

Et afgørende gennembrud for robotklyngen kom med den stærke globale salgsvækst hos klyngens flagskib, Universal Robots, der i 2015 blev solgt til amerikanske Teradyne for to mia. kr.  Salget gjorde robotmiljøet kendt langt udenfor Danmarks grænser. Og på europæisk plan fremstår Odense i dag som et kraftcenter inden for automation.

Men hvordan gik det til, at Fyn blev centrum for robotudvikling. Og hvad er den erhvervspolitiske lære af den historie.
Det beskriver Carsten Steno, en af Damarks mest erfarne erhvervsjournalister, i en ny bog, ”En klynge, der virker”, med undertitlen ”Universal Robots og det fynske robotmiljø 1986-2016”.

Har du brug for et indlæg, et foredrag eller et indspark i den erhvervspolitiske debat er historien om det fynske robotmiljø et must.

Du kan bestille Carsten Steno til at holde fortælle om emnet og samtidig tilbyde publikum bogen.
Alt sammen til en fornuftig pris.
Ring og hør nærmere eller kontakt Carsten Steno på mail.
cs@csteno.dk
tlf. 20 28 72 23
Om Carsten Steno: Her på hjemmesiden, og  www. devirkeligehelte.dk

Om forfatteren:
Carsten Steno, født 1951, er en af Danmarks mest erfarne erhvervsjournalister. I 70’erne var han erhvervsjournalist på Ritzaus Bureau. I 80’erne var han New York-korrespondent og siden redaktionschef på Dagbladet Børsen.  I 90’erne virkede han som erhvervsredaktør på Berlingske Tidende. Fra 2001 til 2008 var Carsten Steno chefredaktør på ErhvervsBladet. Fra 2009 til 2015 var han seniorjournalist på Berlingske Business.  Siden har han virket som bogskribent og freelance- erhvervsjournalist.
Han har tidligere skrevet bøgerne:
”De virkelige helte – et portræt af ejerlederkulturen”,  Gyldendal 2011.
”Made in Denmark – er det stadig muligt?”,  CEPOS 2013.