Fyn er blevet centrum for udvikling af robotteknologi. Den fynske robotklynge består af forsknings- og uddannelsesinstitutioner, som besidder en dyb viden om automation, og af mere end 80 virksomheder, hvor automation er omdrejningspunktet for deres forretning. Klyngen beskæftiger over 2300 personer – mange af dem højtuddannede – og ventes at vokse dramatisk i de kommende år.
Et afgørende gennembrud for robotklyngen kom med den stærke globale salgsvækst hos klyngens flagskib, Universal Robots, der i 2015 blev solgt til amerikanske Teradyne for to mia. kr. Salget gjorde robotmiljøet kendt langt udenfor Danmarks grænser. Og på europæisk plan fremstår Odense i dag som et kraftcenter inden for automation.

Erfaringer fra andre lande med etablering af økosystemer omkring nye teknologibaserede vækstvirksomheder viser, at enkelte markante, kommercielle successer er afgørende for en klynges endelige gennembrud.
Men det har samtidig været vigtigt, at der igennem mere end 30 år er taget væsentlige initiativer af både private og offentlige aktører for skabe det robotmiljø på Fyn, som nu for alvor ser ud til at skulle blomstre.
Den fascinerende historie om den fynske robotmiljø beskrives indgående i en ny bog, ”En klynge, der virker”, med undertitlen ”Universal Robots og det fynske robotmiljø 1986-2016”. Bogen er skrevet af Carsten Steno, en af Danmarks mest erfarne erhvervsjournalister.
Bogen udkommer fredag den 15. april. Den findes både som trykt bog og e-bog.

”En klForside af bogynge, der virker – Universal Robots og det fynske robotmiljø 1986-2016

136 sider. Eget forlag.

Pris: Trykt bog: 150 kr. incl. moms, E-bog: 100 kr. inkl. moms.

Bogen kan købes hos internetboghandlere, eller via www.underskoven.dk.

Du kan få nærmere oplysninger om bogen ved henvendelse til forfatteren:
Carsten Steno, tlf. 20 28 72 23. mail: cs@csteno.dk